Sportens regerende mest populære kører, Chase Elliott, vandt sit første NASCAR All-Star Race onsdag aften på Bristol Motor Speedway – og holdt den regerende NASCAR Cup Series-mester Kyle Busch bag sig i de sidste omgange.
Elliott førte 60 af de 140 omgange på vej til en gevinst på 1,1 millioner dollars. Han og hans far Bill Elliott slutter sig til far/søn kombinationen af Dale Earnhardt og Dale Earnhardt Jr. til at have vundet sportens midt i sæsonen All-Star udstilling. Interessant nok vandt Bill Elliott løbet, da det blev afholdt i Atlanta, og Chases sejr på den halvmile lange kortbane i Bristol, Tenn. er de eneste to gange, hvor løbet blev afholdt på en anden bane end Charlotte Motor Speedway.
Elliotts Hendrick Motorsports Chevrolet nr. 9 tog til tider en overbevisende føring i anden halvdel af onsdag aftens 140 omgange lange løb, men i sidste ende måtte han holde stand mod en hårdkogt Busch, der stadig søger at hive sit første løbstrofæ i 2020-sæsonen i vejret. Den vindende forskel mellem dem var blot 0,418 sekunder.
Sæsonens fører i kørerstillingen Kevin Harvick sluttede på tredjepladsen, efterfulgt af Team Penske’s Brad Keselowski og 2020 Daytona 500-vinder Denny Hamlin. Ryan Blaney, der førte et løb-bedste 72 omgange, sluttede som nummer seks. Hans Penske-teamkammerat Joey Logano, Alex Bowman, Aric Almirola og Martin Truex Jr. rundede top-10 af.
Elliotts sejr var enormt populær selv for det begrænsede antal fans, der fik lov til at overvære løbet personligt, og de fejrede det ved at overøse den 24-årige med jubel.
“Åh gud, der er ingen følelse som den, intet er som det,” sagde en smilende Elliott, efter at han var steget ud af sin Chevrolet. “Bristol er en elektrisk atmosfære, som ikke ligner noget andet sted, vi kommer til. Vi kommer helt sikkert til at fejre den her.”
“Der er intet som Bristol. Der er intet som lysene her. Der er intet som racerløb her. Jeg har aldrig vundet her – sikke et løb at gøre det i. Jeg er bare virkelig stolt af vores team i aften og af at komme tilbage. Vi har haft et par virkelig hårde uger, og vi følte bare, at vi var gået lidt i stå, og jeg følte, at jeg havde det svært.
“Jeg prøvede bare at trykke på reset-knappen i denne uge, og kom ud og leverede en fantastisk præstation – fantastisk bil. Jeg kan bare ikke takke alle vores partnere nok, alle dem, der gør dette muligt. Alle de nr. 9-hatte og t-shirts oppe på tribunerne – jeg elsker at se det.”
NASCAR prøvede et par innovative og tilsyneladende velmodtagne idéer i det ikke-pointgivende løb, herunder at udstyre bilerne med lys, der gav et underlys og også et nyt format for genstarter, der gav kørerne mulighed for at vælge, hvilken bane de foretrak – udvendig eller indvendig.
I sidste ende kom løbet dog stadig til at handle om gammeldags hestekræfter og ældgammel strategi blandt de 20 kørere, der opnåede placeringer i løbet.
“Vi prøver hårdt, og vi kører OK, men det virkede som om, at vi var fastlåst på 10. pladsen i store dele af løbet i aften, og de sidste par justeringer hjalp os virkelig,” sagde Busch. “Adam (Stevens) gjorde et godt stykke arbejde for at hjælpe bilen og gøre den bedre.”
“Jeg fik en god genstart og kørte fra 12. pladsen hele vejen op til femtepladsen, så det var en kæmpe bonus for os at få den baneposition. Alt i alt skal vi bare blive ved med at kæmpe. Jeg tror, at det er omkring fire, fem, seks andenpladser i år, hvad gør man så? Man skal bare blive ved.”
Almirolas niendeplads var den bedste blandt de kørere, der kvalificerede sig til NASCAR All-Star Race ved at vinde en etape i NASCAR All-Star Open på banen tidligere onsdag. William Byron avancerede også med etapesejr i Open, og Matt DiBenedetto tog det ternede flag hjem i NASCAR All-Star Open – det var første gang, han vandt den ikke pointgivende begivenhed. Clint Bowyer opnåede en plads på gridden ved at vinde Fan Vote.
NASCAR Cup Series genoptager sin regulære sæson på søndag på Texas Motor Speedway med O’Reilly Auto Parts 500. Dækningen begynder for begivenheden kl. 14.00 ET på NBCSN, PRN og SiriusXM NASCAR Radio.