Et hold kan have et comeback i anden halvleg efter at være kommet langt bagud i første halvleg, eller et comeback i fjerde quarter efter at være kommet langt bagud med kun et quarter tilbage af spillet.

Det største comeback i National Basketball Association-spillet fandt sted den 27. november 1996, da Utah Jazz, der var bagud med 36 point mod Denver Nuggets sent i andet kvarter (det var 70-36 ved halvlegen og 70-34 lige før), overvandt dette underskud og vandt 107-103. I NBA-slutspillet 2019 var Los Angeles Clippers bagud med 31 point, inden de overvandt Golden State Warriors 135-131.

Det største comeback i NCAA Division I’s historie fandt sted den 22. februar 2018, da Drexel overvandt et underskud på 34 point mod Delaware. Dette overgik den tidligere rekord, en kamp i februar 1994 mellem Kentucky Wildcats og Louisiana State University Tigers, hvor Wildcats var bagud med 31 point, men kom tilbage og vandt 99-95. I Filippinerne blev San Miguel Beermen det første basketballhold i historien til nogensinde at vinde en titelrække bedst af syv fra et 0-3-nederlag efter at have slået Alaska Aces i kamp 7 i 2015-16 PBA Philippine Cup Finals i 2015-16.

NCAAEdit

Slutning af periodeEdit

Disse comebacks skete i slutningen af den regulære periode eller i slutningen af en overtidsperiode i en kort periode:

Dato Comeback By Leder Forhold Resttid Eventuel vinder Slutresultat
01/08/2017 Nevada New Mexico 14 1:03 Nevada 105-104 (OT)
20/03/2016 Texas A&M Northern Iowa 12 0:34 Texas A&M 92-88 (2OT)
03/01/2018 Virginia Louisville 4 0:00.9 Virginia 67-66

Lange comebacksRediger

Disse comebacks skete over en længere periode af kampen:

Dato Comeback af Leder Fremgang Underskud Resten af tid Eventual Winner Slutresultat
22.02.2018 Drexel Delaware 34 22:35 Drexel 85-83
1502/15/1994 Kentucky LSU 31 15:34 Kentucky 99-95
17/02/2018 Michigan State Northwestern 27 24:13 Michigan State 65-60
13/03/2012 BYU Iona 25 24:03 BYU 78-72
02/12/2019 Duke Louisville 23 9:04 Duke 71-69

I 2012 NCAA Men’s Division I Basketball Tournament satte begge kampe i marts 13 sessionen NCAA postseason rekorder, for største underskud overvundet inden for de sidste fem minutter af en kamp (16) og største underskud på et hvilket som helst tidspunkt i kampen overvundet (25).

NBAEdit

De følgende comebacks er udelukkende baseret på pointunderskud:

Regular seasonEdit

36 point – Utah Jazz vs. Denver Nuggets (27. november 1996)

Utah Jazz besejrede Denver Nuggets med 107 til 103 den 27. november 1996. Jazz, der spillede foran et hjemmepublikum i Delta Center, var bagud 70 til 36 ved pausen. Føringen var blevet øget med 2 point i tredje quarter, så det blev et underskud på 36 point. Anført af Karl Malone med 31 point og Jeff Hornacek med 29 point sikrede Utah Jazz sig sejren og overvandt dermed et af de største underskud i NBA’s historie.

35 point – Sacramento Kings vs. Chicago Bulls (21. december 2009)

Sacramento Kings besejrede Chicago Bulls 102-98 den 21. december 2009 i Chicagos United Center. Kings var bagud i tre kvarter, med det største underskud på 35 point med mindre end 9 minutter tilbage af tredje kvarter, men Kings samledes efter scoringer af Tyreke Evans’ 23 point. Sacramento overvandt Bulls i fjerde quarter på trods af en præstation på 26 point fra Chicagos Luol Deng. Dette comeback udgør det næststørste comeback i NBA’s historie.

30 point – Toronto Raptors vs. Dallas Mavericks (22. december 2019)

Raptors var bagud 85-55 med 2:55 tilbage i 3. quarter. Raptors scorede derefter 47 point i 4. quarter for at vinde 110-107, anført af Kyle Lowry, der scorede 20 af sine 32 point i 4. quarter.

30 point – Dallas Mavericks vs. Los Angeles Lakers (6. december 2002)

Los Angeles Lakers var bagud med 30 point i 3. quarter og bagud med 27 point ved indgangen til 4. quarter. På baggrund af 21 point fra Kobe Bryant kom Lakers tilbage og vandt 105-103. Meget passende scorede Bryant med 8,4 sekunder tilbage, hvilket gav Lakers deres første føring i kampen, og de holdt fast i sejren.

29 point – Milwaukee Bucks vs. Atlanta Hawks (25. november 1977)

Det femte største NBA-comeback fandt sted i Omni Coliseum i Atlanta den 25. november 1977. Milwaukee Bucks, der var bagud med 29 point mod Atlanta Hawks, kom tilbage og vandt 117-115. Denne kamp er det største comeback i fjerde kvartal i NBA’s historie. Milwaukee’s Junior Bridgerman stod i spidsen for comebacket med 24 point og holdt Atlanta’s topscorer John Drew med 30 point på aftenen tilbage.

29 point – Dallas Mavericks vs. Minnesota Timberwolves (30. december 2008)

Dallas Mavericks besejrede Minnesota Timberwolves 107 til 100 den 30. december 2008 ved at overvinde et underskud på 29 point i tredje kvartal. Jason Terry førte alle Mavericks-scorere med 29 point, mens Dirk Nowitzki lagde 24 point til. Kampen blev spillet i Dallas’ American Airlines Center.

28 point – Portland Trail Blazers vs. Sacramento Kings (10. april 2019)

Den 10. april 2019 besejrede Portland Trail Blazers Sacramento Kings fra et underskud på 28 point på hjemmebane. De var bagud med 28, da andet kvartal forlod 30s. 136-131 var slutresultatet

28 point – Sacramento Kings vs. Brooklyn Nets (19. marts 2019)

Brooklyn Nets besejrede Sacramento Kings fra et underskud på 28 point den 19. marts 2019 i Golden1 Center. D’Angelo Russell scorede 27 point i fjerde quarter for at føre Nets til sejr. Og han satte et nyt karriere-high på 44 point i kampen. 121-123 er den officielle score.

28 point – Los Angeles Clippers vs. Boston Celtics (9. februar 2019)

Los Angeles Clippers besejrede Boston Celtics den 9. februar 2019 for at overvinde et underskud på 28 point i TD Garden. Montrezl Harell førte Clippers i scoring med 21 point i comebackforsøget. Kyrie Irving forstuvede sin ankel med 4:09 tilbage i 2. quarter og forlod kampen med 2:28 tilbage i quarteret.

27 point – Miami Heat vs. Cleveland Cavaliers (20. marts 2013)

På Quicken Loans Arena overvandt Miami Heat det på det tidspunkt i ligaen højeste underskud på 27 point i tredje quarter for at slå Cleveland Cavaliers 98-95 og udvide deres sejrsstime til 24 kampe.

27 point – Toronto Raptors vs. Golden State Warriors (3. december 2013)

I Oracle Arena i Oakland havde de gæstende Toronto Raptors et forspring på 75-48 over Golden State Warriors med lidt over 9 minutter tilbage af tredje quarter. Anført af Stephen Curry og Klay Thompson udkonkurrerede Warriors Toronto med 64-28 i de sidste 21:20 ved hjælp af et enormt 3-punktsskud og vandt 112-103 på hjemmebane.

Efter sæsonenRediger

31 point – Los Angeles Clippers vs Golden State Warriors (15. april 2019)

Los Angeles Clippers var bagud 94-63 med 7:31 tilbage af 3. quarter, da Stephen Curry blev sat på bænken for sin 4. foul i kampen. Clippers reducerede til så meget som 2 midtvejs i 4. quarter. Landry Shamet lavede en sejrgivende 3-punkter med 15,9 sekunder tilbage for at give Clippers en føring på 133-131. Lou Williams førte Clippers an med 36 point i comebackforsøget, mens Montrezl Harrell hjalp til med 25 point som kampens næstbedste scorer og ramte 2 frikast for at lukke kampen. Clippers vandt kampen 135-131 i comebackforsøget. Dette er det største comeback i NBA-slutspillets historie.

29 point – Los Angeles Lakers vs. Seattle Supersonics (4. maj 1989)

Skuende med 41-12 tidligt i 2. quarter, fik Lakers et comeback, der reducerede Supersonics’ føring til 54-43 ved halvleg, 73-65 ved udgangen af 3. quarter, og vandt til sidst kampen 97-95.

27 point – Los Angeles Clippers vs Memphis Grizzlies (29. april 2012)

26 point – Cleveland Cavaliers vs. Indiana Pacers (20. april 2017)

Samlet med hele 26 point overvandt Cleveland Cavaliers et underskud på 25 point i halvlegen (det største underskud nogensinde) for at bringe sig foran 3-0 i første runde i serien over Indiana Pacers og give yderligere næring til det, der skulle blive en historisk sejrsrække på 10 kampe i slutspillet. Comebacket på 26 point var det største nogensinde i NBA’s eftersæsonhistorie (sammen med Clippers 2012 mod Memphis Grizzlies), og LeBron James scorede 41 point og en triple-double i endnu en karrierepræstation.

25 point – Golden State Warriors mod San Antonio Spurs (14. maj 2017)

The Golden State Warriors kom tilbage fra et underskud på 25 point, anført af Steph Curry med 40 point og Kevin Durant med 34 point. Curry førte holdet med 7 lavede treere og 14 lavede field goals. Udgangspunktet for comebacket var en skade hos Spurs’ førstevalg, Kawhi Leonard. Warriors vandt 113-111.

25 point – Oklahoma City Thunder vs. Utah Jazz (25. april 2018)

Oklahoma City Thunder udviskede et comeback på 25 point i tredje quarter i NBA’s første runde mod Utah Jazz. Russell Westbrooks 45 point og Paul Georges 34 point reddede Thunder fra eliminering og fremtvang en kamp 6.