UPDATE: 30 dec., 13:50 uur – Butler is opnieuw uitgeschakeld voor de wedstrijd van woensdag tegen de Bucks. Dit is zijn tweede wedstrijd op rij, eerder twee en een half, door de enkelblessure. De Bucks hebben dinsdag net Miami met 47 punten verslagen. Weer geen Butler zou weer een overwinning van Milwaukee kunnen betekenen. De Heat startte gisteravond met Moe Harkless en Meyers Leonard.

UPDATE: 29 dec., 17:32 uur – Butler staat genoteerd als out voor de wedstrijd van dinsdag tegen de Bucks vanwege een enkelblessure.

Miami Heat SG/SF Jimmy Butler is twijfelachtig om te spelen in de wedstrijd van dinsdag tegen de Milwaukee Bucks vanwege een enkelblessure, vertelde Erik Spoelstra verslaggevers op maandagmiddag. Butler was op Eerste Kerstdag tegen de New Orleans Pelicans twijfelachtig vanwege de blessure. Hij begon wel aan de wedstrijd, maar moest in de tweede helft afhaken omdat de blessure weer opvlamde. De kans is groot dat de Heat voorzichtig blijven met hun beste speler en Butler nog een wedstrijd aan de kant houden om uit te rusten.

De Heat stonden in de rust ruim voor tegen de Pels, dus er is reden om aan te nemen dat Butler alleen uit voorzorg aan de kant werd gehouden. Dat hij twijfelachtig is voor dinsdag is een beetje meer verontrustend. Het is een belangrijke wedstrijd tegen de Bucks, die 1-2 staan en dringend een overwinning nodig hebben. Met Butler eruit in de tweede helft tegen NOLA, zagen we de Heat veel gebruik maken van Goran Dragic, Andre Iguodala en Avery Bradley.

Er is een kans dat Bradley start in plaats van Butler, gezien zijn verdedigende kwaliteiten. Dragic en Iggy lijken beter geschikt om van de bank te komen. Bradley is ook een echte point guard, iets wat de Heat de eerste twee wedstrijden niet echt hebben laten zien in de startopstelling. Bradley en Dragic zullen interessante plays zijn op DraftKings tegen een Bucks-defensie die lang niet zo intimiderend is als vorig seizoen.

Tyler Herro is nog niet uitgebroken in twee wedstrijden, dus dit zou de plek kunnen zijn. Jrue Holiday of Donte DiVincenzo zullen de taak krijgen om Herro op te jagen. Als het DD is, is dat een sterke wedstrijd. Hij wordt al drie wedstrijden lang getackeld door tegenstanders. Bam Adebayo is een sterke speler zonder Butler, gezien wat we van de Bucks hebben gezien en wat er in het postseason van 2020 is gebeurd. Miami-Milwaukee zal een interessante stack optie zijn op de slate van dinsdag.