Lajin hallitseva suosituin kuljettaja Chase Elliott saavutti ensimmäisen NASCAR All-Star Race -kilpailun voittonsa keskiviikkoiltana Bristol Motor Speedwaylla – pitämällä hallitsevan NASCAR Cup Series -mestarin Kyle Buschin loitolla viimeisillä kierroksilla.
Elliott johti 60 kierrosta 140 kierroksesta matkalla 1,1 miljoonan dollarin palkintosummaan. Hän ja hänen isänsä Bill Elliott liittyvät Dale Earnhardtin ja Dale Earnhardt Jr:n isä-poika-yhdistelmään, jotka ovat voittaneet lajin All-Star-näyttelyn kesken kauden. Mielenkiintoista on, että Bill Elliott voitti kilpailun, kun se järjestettiin Atlantassa, ja Chasen voitto puolen mailin mittaisella Bristolin, Tennin osavaltion lyhyen radan radalla ovat ainoat kaksi kertaa, kun tapahtuma on järjestetty muulla radalla kuin Charlotte Motor Speedwaylla.
Elliottin ajama Hendrick Motorsportsin Chevrolet nro 9 johti keskiviikkoillan 140 kierroksen kilpailun jälkimmäisellä puoliskolla ajoittain vakuuttavasti, mutta lopulta hän joutui pidättelemään kovaotteisesti ajavaa Buschia, joka pyrkii yhä nostamaan kauden 2020 ensimmäisen kisapokaalinsa. Voittoero heidän välillään oli vain 0,418 sekuntia.
Kuljettajien sarjataulukkoa johtava Kevin Harvick sijoittui kolmanneksi ennen Team Pensken Brad Keselowskia ja Daytona 500 -kilpailun voittajaa 2020 Denny Hamlinia. Ryan Blaney, joka johti kisaa parhaimmillaan 72 kierrosta, sijoittui kuudenneksi. Hänen Penske-tiimikaverinsa Joey Logano, Alex Bowman, Aric Almirola ja Martin Truex Jr. täydensivät kärkikymmenikön.
Elliottin voitto oli valtavan suosittu jopa sen rajallisen määrän fanien keskuudessa, jotka saivat osallistua kilpailuun henkilökohtaisesti, ja he juhlivat voittoa suihkuttamalla 24-vuotiasta hurraa-huutoja.
”Voi hyvänen aika, ei ole mitään sen kaltaista tunnetta, ei mitään sen kaltaista”, hymyilevä Elliott sanoi noustuaan ulos Chevrolet-autostaan. ”Bristolissa on sähköinen ilmapiiri, jollainen ei ole missään muualla, missä käymme. Juhlimme tätä varmasti.”
”Mikään ei voita Bristolia. Mikään ei vedä vertoja tämän paikan valoille. Mikään ei vedä vertoja kilpa-ajolle täällä. En ole koskaan voittanut täällä – mikä kisa siihen onkaan. Olen todella ylpeä tiimistämme tänä iltana ja siitä, että olemme nousseet takaisin. Meillä on ollut pari todella vaikeaa viikkoa, ja meistä tuntui, että olimme tavallaan pudonneet kärryiltä, ja minusta tuntui, että kamppailin.”
”Yritin vain painaa nollausnappia tällä viikolla, ja tulin ulos ja sain loistavan suorituksen – loistava auto. En voi kiittää tarpeeksi kaikkia yhteistyökumppaneitamme, kaikkia, jotka tekevät tämän mahdolliseksi. Kaikki ne No. 9 -hatut ja t-paidat katsomossa – ihanaa nähdä se.”
NASCAR kokeili muutamaa innovatiivista ja näköjään hyvin vastaanotettua ideaa ei-pistekilpailussa, mm. autoihin asennettiin valot, jotka antoivat alhaalla hohtavan valon ja myös uusi formaatti uusintakäynnistyksiä varten, jossa kuljettajat saivat valita, kumman kaistan he halusivat – ulko- tai sisäradan.
Loppujen lopuksi kisassa oli kuitenkin edelleen kyse vain vanhanaikaisista hevosvoimista ja ikivanhasta strategiasta niiden 20 kuljettajan kesken, jotka ansaitsivat paikkoja kisassa.
”Yritämme kovasti ja ajamme ihan hyvin, mutta näytti siltä, että olimme suurimman osan tämän illan kisasta kymmenennellä sijalla, ja pari viimeistä säätöä todella auttoivat meitä”, Busch sanoi. ”Adam (Stevens) teki hienoa työtä autoa auttaessaan ja tehden siitä paremman.”
”Sain hyvän uudelleenkäynnistyksen ja nousin 12. sijalta aina viidenneksi, joten se oli valtava bonus meille, kun saimme tuon rata-aseman. Kaiken kaikkiaan on vain jatkettava taistelua. Luulen, että se on neljä, viisi, kuusi kakkossijaa tänä vuonna, mitä teet? Täytyy vain jatkaa eteenpäin.”
Almirolan yhdeksäs sija oli paras niiden kuljettajien joukossa, jotka karsivat paikan NASCAR All-Star Raceen voittamalla aiemmin keskiviikkona radalla ajetun NASCAR All-Star Open -kilpailun etapin. Myös William Byron eteni jatkoon Openin etappivoitolla ja Matt DiBenedetto vei ruutulipun kotiin NASCAR All-Star Openissa – hän voitti ensimmäistä kertaa ei-pisteitä maksavan kilpailun. Clint Bowyer ansaitsi paikan lähtöruutuun voittamalla fanien äänestyksen.
NASCAR Cup Series jatkaa runkosarjaansa sunnuntaina Texas Motor Speedwaylla O’Reilly Auto Parts 500 -kilpailulla. Lähetykset tapahtumasta alkavat klo 14.00 ET NBCSN:llä, PRN:llä ja SiriusXM NASCAR Radiolla.