Joukkue voi tehdä comebackin toisella puoliajalla sen jälkeen, kun se on jäänyt reilusti jälkeen ensimmäisellä puoliajalla, tai comebackin neljännellä neljänneksellä sen jälkeen, kun se on jäänyt reilusti jälkeen, kun jäljellä on vain yksi neljännes peliaikaa.

National Basketball Associationin suurin comeback tapahtui 27. marraskuuta 1996, kun Utah Jazz, joka oli 36 pisteen tappioasemassa Denver Nuggetsille toisen neljänneksen loppupuolella (puoliajalla tilanne oli 70-36 ja juuri sitä ennen 70-34), voitti tämän alivoiman 107-103. Vuoden 2019 NBA:n pudotuspeleissä Los Angeles Clippers jäi 31 pisteen päähän ennen kuin voitti Golden State Warriorsin 135-131.

NCAA:n I divisioonan historian suurin comeback tapahtui 22. helmikuuta 2018, kun Drexel voitti 34 pisteen alivoiman Delawarea vastaan. Tämä ylitti edellisen ennätyksen, helmikuussa 1994 pelatun Kentucky Wildcatsin ja Louisiana State University Tigersin välisen ottelun, jossa Wildcats oli 31 pisteen tappiolla, mutta palasi voittoon 99-95. Filippiineillä San Miguel Beermenistä tuli historian ensimmäinen koripallojoukkue, joka on voittanut paras seitsemästä -titteliottelusarjan 0-3-tappioasemasta voitettuaan Alaska Acesin vuosien 2015-16 PBA Filippiinien cupin finaalien seitsemännessä pelissä.

NCAAEdit

End of periodEdit

Nämä comebackit tapahtuivat varsinaisen peliajan lopussa tai jatkoajan lopussa lyhyessä ajassa:

Date Comeback By Leader Deficit Time Remaining Eventual Winner Final Score
01/08/2017 Nevada New Mexico 14 1:03 Nevada 105-104 (OT)
03/20/2016 Texas A&M Northern Iowa 12 0:34 Texas A&M 92-88 (2OT)

02/12/2019 Duke Louisville 23 9:04 Duke 71-69

Vuonna 2012 NCAA:n miesten I divisioonan koripalloturnauksessa maaliskuun 13. päivän molemmat ottelut asettivat NCAA:n postseason-ennätykset, suurimman alivoiman voittaminen ottelun viimeisen viiden minuutin aikana (16) ja suurimman alivoimaeron voittaminen missä tahansa vaiheessa peliä (25).

NBAEdit

Seuraavat comebackit perustuvat pelkästään pisteen alivoimaan:

runkosarjaEdit

36 pistettä – Utah Jazz vs. Denver Nuggets (27. marraskuuta 1996)

Utah Jazz voitti Denver Nuggetsin 107-103 27. marraskuuta 1996. Delta Centerissä kotiyleisönsä edessä pelannut Jazz oli puoliajalla jäljessä 70-36. Johto oli kasvanut kolmannella neljänneksellä kahdella pisteellä 36 pisteen tappioksi. Karl Malonen 31 pisteellä ja Jeff Hornacekin 29 pisteellä johtama Utah Jazz varmisti voiton voittamalla yhden NBA:n historian suurimmista alivoimista.

35 pistettä – Sacramento Kings vs. Chicago Bulls (21.12.2009)

Sacramento Kings voitti Chicago Bullsin 102-98 21.12.2009 Chicagon United Centerissä. Kolmen neljänneksen ajan tappiolla ollut Kings, jonka suurin alivoima oli 35 pistettä, kun kolmatta neljännestä oli jäljellä vajaat 9 minuuttia, nousi Tyreke Evansin 23 pisteen pistetehtailun turvin. Sacramento voitti Bullsin neljännellä neljänneksellä Chicagon Luol Dengin 26 pisteen esityksestä huolimatta. Tämä comeback muodostaa NBA:n historian toiseksi suurimman comebackin.

30 pistettä – Toronto Raptors vs. Dallas Mavericks (22.12.2019)

Raptors oli tappiolla 85-55, kun 3. neljännestä oli jäljellä 2:55. Raptors teki sitten 47 pistettä 4. neljänneksellä ja voitti 110-107. Raptorsia johti Kyle Lowry, joka teki 32 pisteestään 20 neljännellä neljänneksellä.

30 pistettä – Dallas Mavericks vs. Los Angeles Lakers (6.12.2002)

Los Angeles Lakers oli 30 pistettä tappiolla 3. neljänneksellä ja 27 pisteen takaa-ajoasemassa 4. neljänteen neljännekseen lähdettäessä. Kobe Bryantin 21 pisteen turvin Lakers nousi voittoon 105-103. Sopivasti Bryant teki pisteen 8,4 sekuntia ennen loppua, mikä antoi Lakersille ottelun ensimmäisen johtoaseman, ja se säilytti voiton.

29 pistettä – Milwaukee Bucks vs. Atlanta Hawks (25. marraskuuta 1977)

Viidenneksi suurin NBA:n comeback tapahtui Atlantan Omni Coliseumissa 25. marraskuuta 1977. Milwaukee Bucks, joka oli 29 pisteen tappioasemassa Atlanta Hawksille, palasi voittoon 117-115. Tämä ottelu on NBA:n historian suurin neljännen neljänneksen comeback. Milwaukeen Junior Bridgerman johti comebackia 24 pisteellä ja piti Atlantan parhaan pistemiehen John Drew’n loitolla 30 pisteellä.

29 pistettä – Dallas Mavericks vs. Minnesota Timberwolves (30. joulukuuta 2008)

Dallas Mavericks voitti Minnesota Timberwolvesin 107-100 30. joulukuuta 2008 voittamalla kolmannen neljänneksen 29 pisteen alivoiman. Jason Terry johti Mavericksin pistepörssiä 29 pisteellä ja Dirk Nowitzki lisäsi 24 pistettä. Ottelu pelattiin Dallasin American Airlines Centerissä.

28 pistettä – Portland Trail Blazers vs. Sacramento Kings (10.4.2019)

Portland Trail Blazers voitti Sacramento Kingsin 28 pisteen tappioasemasta kotikentällään 10. huhtikuuta 2019. He olivat 28 pisteen tappiolla, kun toiselle neljännekselle lähdettiin 30-lukua. 136-131 oli lopputulos

28 pistettä – Sacramento Kings vs. Brooklyn Nets (19.3.2019)

Brooklyn Nets kukisti Sacramento Kingsin 28 pisteen tappioasemasta 19.3.2019 Golden1 Centerissä. D’Angelo Russell heitti 27 pistettä neljännellä neljänneksellä johtaen Netsin voittoon. Ja hän teki ottelussa uuden uran 44 pisteen ennätyksen. Viralliset pisteet 121-123.

28 pistettä – Los Angeles Clippers vs. Boston Celtics (9.2.2019)

Los Angeles Clippers voitti Boston Celticsin 9.2.2019 voittaen 28 pisteen tappion TD Gardenissa. Montrezl Harell johti Clippersin pistepörssiä 21 pisteellä comeback-yrityksessä. Kyrie Irving nyrjäytti nilkkansa, kun 2. neljännestä oli jäljellä 4:09, ja poistui pelistä, kun neljännestä oli jäljellä 2:28.

27 pistettä – Miami Heat vs. Cleveland Cavaliers (20.3.2013)

Quicken Loans Arenalla Miami Heat ylitti tuolloin liigan suurimman 27 pisteen alivoimatilanteen kolmannella neljänneksellä voittaakseen Cleveland Cavaliersin 98-95 ja jatkaakseen voittoputkensa 24 otteluun.

27 pistettä – Toronto Raptors vs. Golden State Warriors (3.12.2013)

Oraclen areenalla Oaklandissa vieraileva Toronto Raptors johti 75-48 Golden State Warriorsia vastaan, kun kolmatta neljännestä oli jäljellä reilut 9 minuuttia. Stephen Curryn ja Klay Thompsonin johdolla Warriors voitti Toronton 64-28 viimeisen 21:20:n aikana huikean kolmen pisteen heiton avulla ja otti 112-103-kotivoiton.

JatkoaikaEdit

31 pistettä – Los Angeles Clippers vs Golden State Warriors (15.4.2019)

Los Angeles Clippers jäi 94-63:een, kun 3. neljännestä oli jäljellä 7:31, kun Stephen Curry otettiin vaihtopenkille ottelun neljännen virheensä vuoksi. Clippers kavensi 4. neljänneksen puolivälissä jopa 2 pisteeseen. Landry Shamet heitti pelin voittaneen kolmosen 15,9 sekuntia ennen loppua ja vei Clippersin 133-131-johtoon. Lou Williams johti Clippersia 36 pisteellä comeback-yrityksessä, kun Montrezl Harrell auttoi 25 pisteellä pelin toiseksi parhaana pistemiehenä ja heitti kaksi vapaaheittoa sinetöidäkseen pelin. Clippers voitti pelin 135-131 comeback-yrityksellä. Tämä on NBA:n pudotuspelien historian suurin comeback.

29 pistettä – Los Angeles Lakers – Seattle Supersonics (4.5.1989)

Lakers johti toisen neljänneksen alussa 41-12, mutta Lakers teki comebackin, joka kavensi Supersonicsin johdon 54-43:een puoliaikaan mennessä, 73-65:een 3. neljänneksen loppuun mennessä ja voitti lopulta ottelun 97-95:een.

27 pistettä – Los Angeles Clippers vs. Memphis Grizzlies (29.4.2012)

26 pistettä – Cleveland Cavaliers vs. Indiana Pacers (20. huhtikuuta 2017)

Jopa 26 pisteen takaa-ajoasemassa Cleveland Cavaliers voitti 25 pisteen puoliajan alivoiman (suurin koskaan voitettu alivoima) ja siirtyi ylivoimaiseen 3-0-johtoasemaan ensimmäisen kierroksen ottelusarjassa Indiana Pacersia vastaan ja jatkoi historiallista 10 ottelun pudotuspelien voittoputkea. 26 pisteen comeback oli kaikkien aikojen suurin NBA:n post-season-historiassa (yhdessä vuoden 2012 Clippersin ja Memphis Grizzliesin välisen ottelun kanssa), ja LeBron James teki 41 pistettä ja tripla-tuplan toisessa uran illan esityksessä.

25 pistettä – Golden State Warriors vs. San Antonio Spurs (14.5.2017)

Tässä ottelussa Golden State Warriors nousi takaisin 25 pisteen alivoimaosumasta Steph Curryn 40 pisteen ja Kevin Durantin 34 pisteen johdolla. Curry johti joukkuetta 7 tehdyllä kolmosella ja 14 tehdyllä kenttäpelillä. Comebackin taustalla oli Spursin ykkösvaihtoehdon Kawhi Leonardin loukkaantuminen. Warriors voitti 113-111.

25 pistettä – Oklahoma City Thunder vs. Utah Jazz (25.4.2018)

Oklahoma City Thunder pyyhkäisi 25 pisteen comebackin kolmannella neljänneksellä NBA:n ensimmäisen kierroksen ottelussa Utah Jazzia vastaan. Russell Westbrookin 45 pistettä ja Paul Georgen 34 pistettä pelastivat Thunderin putoamiselta ja pakottivat Game 6:een.