BRISTOL, Tenn. – Unohda superspeedways. Chase Elliott jyräsi perjantaina kauden ensimmäiseen paalupaikkaansa ja nappasi lähtöpaikan nro 1 sunnuntain Food City 500 -kilpailuun Bristol Motor Speedwaylla.

Hendrick Motorsportsin Chevroletin nro 9 kuljettaja Elliott kiersi 0,533 mailin pituisen, korkealla rinteellä olevan radan viimeisellä kierroksella ajamallaan ajalla 14,568 sekuntia nopeudella 131,713 mailia tunnissa. Ennen perjantain ponnistusta Elliottin kaikki neljä aiempaa paalupaikkaa olivat tulleet sarjan rajoituslaatikkoradoilla – kolme Daytona International Speedwaylla ja yksi Talladega Superspeedwaylla.

”Olen halunnut paalupaikan Daytonan ja Talladegan ulkopuolelta jo pitkään”, kolminkertainen Cupin osakilpailuvoittaja Elliott sanoi. ”Minusta tuntui, että pystyin toimittamaan paalun tiimilleni, joka todella ansaitsee sen, paljon useampaan otteeseen vuosien varrella. Minusta tuntui, etten ole (tehnyt) omaa osuuttani.”

RELATED:

Elliott oli kahdeksanneksi nopein avauskierroksella, jolla 24 nopeinta pääsi jatkoon; hän oli toiseksi nopein toisella kierroksella päästäkseen 12:n parhaan joukkoon.

Hän oli ollut kahdeksas päivän ainoassa harjoituksessa.

”Luulen, että Ryan luultavasti heitti minulle luun, näytti siltä, että hän mokasi”, Elliott sanoi kilpakumppanistaan Ryan Blaneystä. ”Hänellä oli aika hyvä kierros menossa.”

”Lähtöpaikka on hieno, mutta se on myös vain lähtöpaikka. Luulen, että ensimmäinen varikkoruutu siellä on luultavasti tärkeämpi kuin mikään muu.”

”Autossamme on vauhtia, joten uskon, että jos saamme sen ajamaan hyvin, uskon, että meillä on mahdollisuus (sunnuntaina).”

Blaney, joka ajaa Team Penske -tiimin Fordia nro 12, oli ”yhden kierroksen Blaney” kahden ensimmäisen kierroksen ajan, ajamalla tiensä tulostaulun kärkeen yhden kierroksen ponnistuksilla. Viimeinen kierros osoittautui kuitenkin toisenlaiseksi.

”Tulin ahneeksi”, Blaney myönsi. ”Menin ahneena (mutkaan) 3 ja missasin sen. Luultavasti olisin ajanut noin (14,45). Pääsin irti (mutkasta) ja menetin sen hieman.”

Tuloksena Blaney starttaa Elliottin takaa, kolmantena 37 auton lähtöruudusta. Hänen toisen kierroksen ajonsa 14,528 sekuntia nopeudella 132,076 mailia tunnissa ylitti kuitenkin Denny Hamlinin vuonna 2015 Monster Energy NASCAR Cup Series -sarjassa asettaman 131,407 mailin tunnissa ajetun merkin ja teki näin uuden Bristolin karsintaennätyksen.

William Byron starttaa HMS-tiimikaverinsa Elliottin rinnalta varmistettuaan lähtöruutupaikan numero kaksi. Kyseessä oli toinen peräkkäinen kisa, jossa Byron oli karsinnoissa eturivin ulkopuolelta.

Erik Jones ja Joe Gibbs Racingin Denny Hamlin lähtevät kisaan neljännestä ja viidennestä lähtöruudusta.

Kurt Busch, joka voitti viime vuonna Bristolin Bass Pro Shops Night Race -kisan, kamppaili karsinnoissa eikä selvinnyt ensimmäisestä kierroksesta. Entinen sarjan mestari starttaa sunnuntaina 27. sijalta.

”Auto oli löysä, emme saaneet hyvää aikaa”, Busch sanoi. ”Muuta minulla ei ole. Tein yhden kierroksen ja olen täällä puhumassa 30. sijasta. Auto oli löysä. Emme saaneet hyvää aikaa.”

Pisteitä johtava Kyle Busch ei päässyt viimeiselle kierrokselle ja starttaa 17. sijalta. Busch on seitsenkertainen BMS:n voittaja ja Food City 500 -kilpailun puolustava mestari.