29
lokakuu

Kunnianosoitus Hall of Fame -valmentajalle Emanuel ”Manny” Stewardille, joka kuoli lokakuussa. 25-vuotiaana 68 vuoden iässä kuollut tribuutti kohokohtana EPIX:n televisioimassa RINGin IBF-, WBA- ja WBO-liiton raskaan sarjan mestarin Wladimir Klitschkon ja puolalaissyntyisen haastajan Mariusz Wachin välisessä kamppailussa 10. marraskuuta O2 World Arenalta Hampurista, Saksasta.

Stewardin ensimmäinen ottelu Klitschkon kanssa ei ollut lupaava, sillä hänen debyyttinsä oli Klitschkon viidennen erän tyrmäystappio Lamon Brewsterille WBO:n vapaana olevasta kruunusta huhtikuussa 2004.

Klitschkon seuraavaan otteluun, viidennen erän tekniseen päätösvoittoon DaVarryl Williamsonia vastaan saman vuoden lokakuussa, Steward toi Johnathon Banksin pääsparraajaksi.

Klitschko (58-3-1, 51 tyrmäystä) on pysynyt voittamattomana Williamsonia vastaan käydyn ottelun jälkeen, ja hän tavoittelee 17. peräkkäistä voittoaan ja 13. tyrmäystään tuon jakson aikana Wachia (27-0, 15 tyrmäystä) vastaan.

Wachia vastaan Klitschkoa, 36, valmentaa Banks (28-1-1, 18 KO), joka on ajoittain sparraillut myös Wladimir Klitschkon isoveljen, WBC:n raskaansarjan maailmanmestarin Vitali Klitschkon kanssa.

30-vuotias Detroitissa asuva Banks sai tietää, että ennen Stewardin kuolemaa legendaarinen, kahdesti vuoden valmentajaksi valittu Klitschko oli itse ohjeistanut Klitschkoa päästämään Banksin tilalleen.

Mutta 180-senttinen ja 180-senttinen Klitschko katsoo ensimmäistä kertaa urallaan vastustajaa ylöspäin North Bergenistä, NJ:stä kotoisin olevan, 180-senttisen ja 180-senttisen Wachin kanssa, jota Steward oli pitänyt vaikeana kilpailijana RingTV.comin haastattelussa elokuussa.

”Iso haaste minulle on Wachin pituus. Se on ensimmäinen kerta, kun kohtaan vastustaja, joka on minua pidempi ja jolla on parempi ulottuvuus”, sanoi Klitschko, jolla on takanaan edellinen ottelu Stewardia vastaan, kuudennen erän tyrmäys Tony ”The Tiger” Thompsonille heinäkuisessa uusintaottelussa, jossa Klitschko tyrmäsi Thompsonin 11. erässä heinäkuussa 2008.

”Hän on lyömätön, isokokoinen lyöntipelaaja, ja hänellä on hillitön tahto. Ottelu Hampurissa jälleen kerran on minulle hyvin erityinen: Aloitin ammattilaisurani täällä, ja viime vuonna Vitalin ja minun unelmani yhdistää kaikki Klitschkon perheen raskaan sarjan tittelit toteutui.”

Wach ei puolestaan halua kulkea maanmiestensä Albert Sosnowskin ja Tomasz Adamekin tietä, jotka Vitali Klitschko pysäytti kymmenennessä erässä toisistaan erillisissä otteluissa toukokuussa 2010 ja viime vuoden syyskuussa.

Wach on voittanut seitsemän viimeistä otteluaan tyrmäyksellä, ja hänellä on viime vuoden heinäkuussa neljännen erän tyrmäysvoitto Kevin McBridea vastaan, jonka kuudennen erän tyrmäys kesäkuussa 2005 lopetti Mike Tysonin.

”Maanmiehilläni Adamekilla ja Sosnowskilla ei ollut sitä, mitä tarvitaan Klitschkon voittamiseen”, 32-vuotias Wach sanoi ja huomautti, että alimittainen Adamek on entinen kevyen raskaansarjan ja risteilysarjan mestari.

”En ole entinen risteilysarjalainen, vaan todellinen raskassarjalainen. Klitschko ottaa paljon kovia iskuja ennen kuin tyrmään hänet. Minusta tulee ensimmäinen puolalainen raskaan sarjan maailmanmestari.”

Televisioidaan EPIX:llä Klitschko-Wach -ottelun oheisotteluna raskaan sarjan Robert Heleniuksen (17-0, 11 KO) paluu vastakkain Sherman ”Tank” Williamsin (39-11-2, 19 KO) kanssa, joka on kotoisin Vero Beachista, Flacasta, marraskuun 10. päivästä Helsingin Jäähallissa.

Klikkaa tästä EPIX:n mainosvideota

Nimeltään ”Pohjoismainen painajainen”. Helenius on tulossa joulukuisesta split-decision-voitosta Dereck Chisoraa vastaan, jonka jälkeen hän joutui toipumaan olkapäävammasta.

”Olen valmis Tankiin. Olkapääni on parantunut hyvin”, Helenius sanoi. ”Toinen käteni on vahvistunut nyt paljon, joten teen vahinkoa molemmilla käsillä. On hienoa tehdä comeback-otteluni Suomessa.”

Williams on voittanut Chauncy Welliverin enemmistöpäätöksellä kesäkuussa.

”Odotan innolla Suomeen tuloa. Tuon aurinkoa Helsinkiin”, Williams sanoi. Minulla on erikoislyönti, Conch Punch, yläpuolinen oikea, ja Tank saa Robertin kiinni sillä lyönnillä. Se on erikoisaseeni, joka auttaa minua voittamaan tämän ottelun.”

EPIX alkaa televisioida ottelua klo 16.30 ET / 13.30 PT, ja EpixHD.com lähettää ottelut suorana osana nyrkkeilyn faneille suunnattua ilmaista kokeilutarjousta.

Lähetykset striimataan myös suorana lähetyksenä ja, kuten on tullut tavaksi, esitetään suljetun tekstityksen simulcastina jumbotronilla New Yorkin Times Squarella Broadwaylla 44. ja 45. kadun välissä.

Viikko sen jälkeen, kun Banks on ohjastanut Klitschkoa, hän kohtaa marraskuun 4. päivänä lyömättömäksi jääneen Seth ”Mayhemin” Mitchellin (25-0-1, 19 KO). 17. päivä osana tuplaottelua, jossa voittamaton entinen WBO:n juniorikevytsarjan mestari Adrien Broner haastaa WBC:n kevytsarjan tittelin haltijan Antonio DeMarcon Boardwalk Hallissa Atlantic Cityssä.

3-metrinen Banks on 8-0-1 neljällä tyrmäyksellä yhdeksässä viimeisessä ottelussaan, ja viimeksi hän on hävinnyt kahdeksannessa erässä pysäyttämällä Adamekin helmikuussa 2009 200-senttisellä Adamekille prudential centerissä Newarkissa.

Q&A Banks: ”Tämä on Emanuel Stewardille”